Bułka z twarogiem i rzodkiewką 2

Bułka z twarogiem i rzodkiewką

Dzisiaj mamy dla Was prosty przepis – taki, że prościej się nie da. Bułka z twarogiem i rzodkiewką, klasyk. Szybko się robi, więc może nas uratować gdy złapie niespodziewany głód. Często w takiej sytuacji ratujemy się batonikiem, czy inną szybko dostępną przekąską. Nie zawiera wiele kalorii, ma za to całkiem sporo białka, przez co zaspokoi głód na dłuższy czas.

Skład:

  • jedna bułka pełnoziarnista (użyliśmy bułki z ziarnami dyni)
  • 100 g chudego twarogu
  • 50 gramów rzodkiewki
  • odrobina cebuli
  • 30 gramów śmietany (użyliśmy 12%)
  • sól, pieprz, szczypiorek do dekoracji
Bułka z twarogiem i rzodkiewką 2

Przygotowanie:

Łączymy twaróg ze śmietaną i przyprawami. Najlepiej zblendować na gładką masę, ale poradzimy sobie widelcem. Cebulę kroimy na drobną kosteczkę, a rzodkiewkę ścieramy na tarce ze średnimi oczkami. Cebulę mieszam z powstałą masą, która wykładam na bułce i wykładam rzodkiewkę. Dekorujemy szczypiorkiem, dodajemy odrobinę pieprzu. Twoja bułka z twarogiem i rzodkiewką jest gotowa.

Bułka z twarogiem i rzodkiewką

Makro:

Kcal: 320 kcal

Białko: 24,6 g

Węglowodany: 44,3 g

Tłuszcze: 5,5 g

Komentarze