
Bułka z twarogiem i rzodkiewką
Dzisiaj mamy dla Was prosty przepis – taki, że prościej się nie da. Bułka z twarogiem i rzodkiewką, klasyk. Szybko się robi, więc może nas uratować gdy złapie niespodziewany głód. Często w takiej sytuacji ratujemy się batonikiem, czy inną szybko dostępną przekąską. Nie zawiera wiele kalorii, ma za to całkiem sporo białka, przez co zaspokoi głód na dłuższy czas.
Skład:
- jedna bułka pełnoziarnista (użyliśmy bułki z ziarnami dyni)
- 100 g chudego twarogu
- 50 gramów rzodkiewki
- odrobina cebuli
- 30 gramów śmietany (użyliśmy 12%)
- sól, pieprz, szczypiorek do dekoracji

Przygotowanie:
Łączymy twaróg ze śmietaną i przyprawami. Najlepiej zblendować na gładką masę, ale poradzimy sobie widelcem. Cebulę kroimy na drobną kosteczkę, a rzodkiewkę ścieramy na tarce ze średnimi oczkami. Cebulę mieszam z powstałą masą, która wykładam na bułce i wykładam rzodkiewkę. Dekorujemy szczypiorkiem, dodajemy odrobinę pieprzu. Twoja bułka z twarogiem i rzodkiewką jest gotowa.

Makro:
Kcal: 320 kcal
Białko: 24,6 g
Węglowodany: 44,3 g
Tłuszcze: 5,5 g