
Test All Nutrition – Whey Pudding
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Kacper z tej strony. Dziś znów wracamy do odżywek białkowych, ale troszeczkę w innym wydaniu. AllNutrition wypuścił bardzo ciekawy produkt, a mianowicie połączenie Koncentratu i Izolatu białka serwatki w wersji Pudding, czyli deseru przypominającego konsystencją budyń. Jest to dość innowacyjny pomysł, z którym nie spotkałem się jeszcze u polskich producentów suplementów. W zamyśle produkt ma być deserem, a jak dobrze wiemy (kto jada obiadki u babci), że deser podawany jest na koniec, na zakończenie głównego posiłku jako swoista nagroda. Przekonamy się zatem, czy produkt od firmy AllNutrition spełnia swoją rolę, czy może pełnić rolę deseru.
W 100g produktu mamy 76g białka. Produkt jest połączeniem WPC i WPI. Producent nie poinformował jak to wygląda procentowo, ale na pierwszym miejscu na etykiecie mamy podany koncentrat białka serwatki, więc prawdopodobnie WPC jest więcej, niż Izolatu, chyba, że jest to połączenie 50/50. Zapytam producenta, może mi odpowie na to pytanie. Chyba, że gdzieś jest to podane, ale ślepy Kacperek nie zauważył.
Ale co tam skład. Pudding ma być deserem, nasze kubki smakowe mają przeżywać orgazm. Nie no może troszkę przesadzam, bo cena jest stosunkowo niska jak za puddng. U innych producentów wygląda to tak – podobny składowo Scitec 400g ok 51 zł, BestBody 300g ok. 39 zł, LSP Sports Nutrition 300g ok. 20 zł, XXL Nutrition 1000g ok 109 zł – w 100g produktu mamy aż 36g węglowodanów), 53g białka, MuscleSport 500g ok 39 zł – w 100g produktu mamy 58g Białka, 19g Węglowodanów
Przejdźmy do rzeczy najważniejszej, czyli do walorów smakowych. Pierwszą ważną rzeczą jest sposób przygotowania. Większość białek należy rozpuścić w 250-300 ml wody/mleka. Tutaj należy użyć ok. 150 ml, by faktycznie konsystencją przypominało to pudding. Testowanym smakiem jest smak ciasteczkowy i muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony. 30G produktu rozrobiłem w 150ml mleka 2% i faktycznie konsystencją przypomina budyń, ale ja do rozrobienia użyłem blendera i troszeczkę musiałem się nawiercić, by zrobić z tego produktu gęstą masę, ale dałem radę. Do puddingu dodałem ryż, truskawki i tak oto powstał najlepszy gainer świata.
Produkt od firmy AllNutrition ma szerokie spektrum zastosowania i tylko od Was zależy co dodacie do puddingu. Dla mnie idealną porą jest pora potreningowa, ale nie ma żadnych przeciwskazań, by zjeść sobie pudding na śniadanie np. Z owsianką (chociaż to teraz niepopularne rozwiązanie – owsianka z rana jest passe) albo na kolacje np. Z masłem orzechowym i owocami.
Podsumowując: Strzał w dziesiątkę. Niska cena, świetny smak, szerokie spectrum zastosowania. Czego chcieć więcej? Dzięki Wam wszystkim za obejrzenie tego odcinka i zapraszam na kolejne. Czołem.